Wie is Catherine Gathier?

Catherine Gathier is de drijvende kracht achter de schildercursussen, schilderworkshops en schildervakanties.

Mijn naam is Catherine Gathier, in 1963 zag ik in de Bilt voor het eerst het levenslicht. Inmiddels ben ik een ervaren beeldend kunstenaar, met veel liefde voor het vak. In mijn atelier in Vianen werk ik, creëer ik en geef ik les.

Achtergrond van Catherine Gathier

Als kind was ik altijd al erg geïnteresseerd in het creëren van allerhande zaken, altijd op zoek naar vorm en materialen om iets te maken. Toch vond ik na diverse omzwervingen in reizen en banen pas na de geboorte van mijn oudste in 1990 de rust om me echt toe te gaan leggen op de beeldende kunst.

Opleiding van Catherine Gathier

Ik ben voornamelijk autodidact, in die zin dat ik geen academie heb gevolgd. Vanaf eind jaren '80 volgde ik regelmatig lessen en cursussen. Eerst bij een plaatselijke vereniging, later meer gericht bij inspirerende mensen waarvan ik graag meer wilde leren.  Leraren als Hans Leijerzapf, Mieke Schaper, Murielle Schellings en Joke Frima scherpten mijn kennis en kunde. Af en toe leidt mijn zoektocht naar de juiste input mij over de grenzen. Ik volgde meermaals een Summeracademy bij Joke Frima in Vissingy (Frankrijk). Ghislaine Ségal in Varage (Frankrijk) was de laatste waar ik inspiratie opdeed.

Schildertechnieken van Catherine Gathier

Alhoewel ik alle technieken wel beheers, gaat mijn voorkeur uit naar olieverf en acryl. Als realistisch kunstenaar werk ik het liefst naar de werkelijkheid. Daarbij besteed ik veel aandacht aan het vinden van de juiste compositie en een harmonisch kleurgebruik. Stilleven en het (Hollandse) landschap behoren tot mijn voornaamste onderwerpen.

unnamed

Bezigheden van Catherine Gathier

Ik schilder zelf graag op locatie in de natuur of in mijn atelier in Vianen. Daarnaast geef ik les in diverse technieken in mijn eigen atelier en verzorg ik van tijd tot tijd workshops en schildervakanties op diverse locaties in binnen- en buitenland.

Een aantal malen ben ik gevraagd in mijn discipline als beeldend kunstenaar voor televisieprogramma's zoals Verhuisbericht (Peter van de Vorst) en Nederland Vertrekt (Sylvana Simons).

Expositie en werk van Catherine Gathier

Mijn werk is te bekijken in mijn atelier in Vianen, daarnaast exposeer ik regelmatig verspreid over het land. Wilt u langs komen om mijn werk te bekijken of weten of (en waar) ik exposeer? Kijkt u dan even onder de link actueel, of belt u gerust eens om een vrijblijvende afspraak te maken.