Zwerftochten met het penseel

Catherine is deze zomer op pad in Nederland om het Hollandse landschap vast te leggen op diverse schilderijen.
Weet u mooie plekjes? Wilt u eens komen kijken hoe zo`n schilderij gemaakt wordt? 

Stuur dan een mailtje met de titel "Zwerftochten met het penseel" en u wordt op de hoogte gehouden van waar en wanneer Catherine op locatie aan het schilderen zal zijn. Daarnaast kunt u meelezen op haar blog; www.zwerftochtenmethetpenseel.home.blog. Hier vindt u de nieuwste schilderijen en tekeningen, verhalen en avonturen.
 
 
De Zwerftochten zijn niet onopgemerkt gebleven. Astrid Pel journaliste voor het AD editie Utrecht was te gast op de Buitenstad in Vianen. Catherine legde net de laatste hand aan het prachtige uitzicht dat zij van uit Julia de camper had. Lees mee met het artikel dat zij hierover schreef!
De tocht per camper kunt u ook volgen via www.facebook.com/atelier-gathier. 

De verhalen, stappenplannen en schilderijen vindt u ook op www.zwerftochtenmethetpenseel.home.blog
 

 

Eerdere berichten,.....

Zwerven rondom Vianen

Door een intensief fysiotherapie traject  ben ik gebonden aan de omgeving van Vianen tot eind mei. In eerste instantie vond ik dat een beetje jammer maar,... man, daar kom ik inmiddels wel van terug. Wat is het hier toch mooi?! Wat valt hier toch veel te bekijken en wat is Vianen toch een schilderachtig stadje eigenlijk. Ik heb een aantal dagen heerlijk zitten schilderen aan het juweeltje van een utizicht op de Lekbrug. Ook de uiterwaarden van Everdingen waar een aantal jaren geleden in het kader van ruimte voor de rivier een paar nevengeulen zijn gegraven is blijkbaar inmiddels een volwassen natuurgebied.

Het weekend ben ik verkast naar Fort Everdingen, waar we met onze neus in de boter vielen omdat het Watertheater daar opgevoerd werd. Het fort zelf heeft een echte bierbrouwerij. Mijn kinderen met aanhang kwamen inspecteren of hun moeder er nog "een beetje florissant bijstond" en de diverse biertjes moesten geproefd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me toch een beetje los moest scheuren van de gezelligheid, om de mooie plekjes van de uiterwaarden toch ook nog vast te leggen op doek en papier. Gelukkig kreeg ik het schilderij dat in het penseel zat niet af. Ik zal dus nog eens terug moeten ;-)!

 

 

   

Via Utrecht naar Vaassen

Het weekend van 4 en 5 mei wilde ik naar Utrecht. Julia gestald bij de camperplaats "Armelisweerd" ( heel grappig, een soort brocante/speciaal woonproject/camperplaats/ bed zonder breakfast gebeuren, bestiert door stichting De Arm). De planning was een beetje tekenen in Utrecht en dan richting het oosten. Op maandag startte immers mijn eerste schildervakantie van het seizoen in Vaassen, en dan was ik al een "beetje die kant op".

Het weer zat helaas heel erg tegen, de regen kwam met bakken uit de hemel. De dom die mijn onderwerp had moeten worden was ook nog "ingepakt" in steigers en doeken, wat jammer,... dat werd niets zo. Utrecht blijft dus nog op mijn lijstje staan. Nou ja, het (overdekte!) terrasje was ook geen straf. Lekker met vriend op het terras gezeten en getoast op bevrijdingsdag.
Via Rhenen naar Apeldoorn en daar de nacht doorgebracht.`s Morgens vroeg naar Vaassen en omdat ik vroeg was nog even lekker zitten schilderen op de Bottertweg aldaar. Wat is het toch een charmant landschap met al die boerderijtjes en afwisseling van velden en bossages.
 

 Vianen; de start van het project!

1 Mei; het is zover, vandaag werd er  “afgetrapt” met het kunstproject “Zwerftochten met het penseel”!
Ik was zo moe van alle voorbereidingen (en ging pas om zes uur `s avonds weg!) dat ik mijn “Julia” op de camperplaats van Vianen heb gezet!

Wauw, wat woon ik mooi en is dat lekker wakker worden met zo’n uitzicht! Vianen heeft eigenlijk hele leuke camperplaatsen, vlak bij het gezellige centrum en zeker de Ponthoeve heeft echt een prachtig uitzicht over de uiterwaarden en de Lekbrug. Ik was heel vroeg wakker en werd getrakteerd op prachtige mistflarden over de weilanden en het silhouette van Vreeswijk. Mijn penselen en aquarel blokje naast de koffie gezet en e.e.a. vastgelegd.
De weersverwachtingen waren belazerd, maar `s ochtends scheen de zon. Lekker geschetst aan de insteekhaven met uitzicht op Vreeswijk.
“Jammer dat je die mooie sleepboot niet op papier hebt gezet!” zei de kapitein van het kleine sleepbootje; maar hij kwam me even zo goed een bakkie brengen :-))!
Blij,... en onderweg