Schildervakantie in de Ardennen

Zoekt u een leuke schildervakantie in de Ardennen?  Een prachtige omgeving en toch dicht bij huis, waar u een heerlijk ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderworkshops. Al jaren zijn de de schildervakanties van Catherine Gathier een gewilde vakantiebestemming. 
Nieuw in het aanbod is deze schildervakantie in het mooie en pittoreske Butgenbach. Ons huis ligt aan het meer van Butgenbach en de woon- en slaakamers hebben een prachtig uitzicht over dit schilderachtige landschap. 
De locatie Seeblick is een voormalig hotel, dat helemaal geschikt is gemaakt voor groepsvakanties. Het comfort en de ruimte die je van een hotel mag verwachten -ook hier hebben alle slaapkamers eigen sanitair- in combinatie met een gezellige woonkamer, open haard, een ruime eetkamer en meer dan genoeg plek om te schilderen in en ook rondom het huis. Natuurlijk gaan we ook hier weer lekker schilderen op locatie, de omgeving is meer dan uitnodigend.

Seeblick ligt midden in de natuur, maar in de nabijheid van bijzondere steden en stadjes als Aken, Luik en Bouillon, Houflalize en Spa.
Het huis heeft een prachtig uitzicht, een mooie sauna, een fijne besloten tuin met een heerlijk terras, waar het uit de wind en in de zon prima toeven is en je uitkijkt over het meer. In de omgeving kunt u fijn wandelen of fietsen, langs de velden of in het nabijgelegen bos. Achter elke bocht schuilen mooie vergezichten met leuke dorpjes. En we zijn dan wel in de Ardennen maar de dorpjes doen een beetje Duits aan met hun vakwerkhuisjes! We hebben hier  een hele week om van dit moois te genieten!
De slaapkamers zijn zowel op de begane grond als op de eerste verdieping en hebben allemaal eigen sanitair. Er zijn zowel kamers met tweepersoonsbedden als met ruime éénpersoonsbedden.
 We gaan naar de Ardennen van maandag 10 tot en met maandag 17 juni 2024.

 

 

Een onvergetelijke schildervakantie voor een betaalbare prijs

Schildertechnieken leren of verbeteren met Catherine Gathier

Nieuw in ons aanbod is de prachtige locatie van Seeblick aan het meer van Butgenbach. Een heerlijke en volle week genieten in de prachtige Ardennen. Schitterende kamers- allen met eigen sanitair, een uitzicht om van te watertanden, een heerlijk sauna, en natuurlijk een alle tijd om te schilderen,  te wandelen, mooie stadjes te bezoeken en gewoon weg te genieten.  Dat is wel een heel fijn begin van de zomer!

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops van Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, in het atelier, in de fijne tuin met uitzicht over het meer van Butgenbach en de heuvels er omheen.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving en de prachtige natuur. De schildervakantie is inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een heerlijk drie gangen dinner, koffie/thee etc. U heeft dus met recht vakantie! Deze week hebben we 5 schilderworkshops van 9.00 tot 12.30-13.00 uur, de vakantie is exclusief de materialen. Deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Schildervakantie in de Ardennen, Seeblick bij het meer van Butgenbach

Waar? Seeblick
Wanneer? Week van maandag 10 tot en met maandag 17 juni 2024. Helaas is deze vakantie volgeboekt. Wilt u een plekje op de reservelijst? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.u dan gerust even.
Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, koffie/thee, jus d orange bij de lunch en het ontbijt.
7 Overnachtingen in verzorgde, complete en gezellige kamers met eigen sanitair en 5 schilderworkshops (9:00 - 13:00 uur). Prijzen vanaf € 945,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is  € 150,-).
De slaapkamers bevinden zich op de begane grond en eerste étage. Op deze sfeervolle locaties hebben alle slaapkamers EIGEN SANITAIR. 

   

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?De lessen

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

  • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van hetjuiste perspectief
  • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
  • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, daarna tanken we bij met een fijne lunch. De middag is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen in bijvoorbeeld de ruime tuin met uitzicht over de heuvels en velden. `S Avonds rond zeven uur staat uw dinner alweer voor u klaar. 

De accomodatie

Ons onderkomen is het voormalige Hotel Seeblick, een locatie die helemaal geschikt is gemaakt voor groepsvakanties.  Het prachtige, ruime en sfeervolle huis is van alle gemakken voorzien. Achter het huis is een gezellig terras met een mooie en besloten tuin, vanwaaruit je een riant uitzicht hebt over het meer van Butgenbach en zijn mooie natuur. Op deze locatie hebben alle slaapkamers eigen sanitair.

Rondom het huis vind je veel mooie fiets en wandelroutes. 

Het huis is comfortabel en gezellig ingericht, de ruime tuin achter het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen. Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben veel ruimte in het huis tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

De omgeving

Rondom het huis vindt u diverse wandel en fiets routes met prachtige uitzichten. (Electrische) fietsverhuur niet ver weg, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. Steden als Houflalize, Spa, Malmedy, Luik en Aken zijn goed bereikbaar. De natuur nodigt uit te ontdekken maar ook de dorpjes en stadjes zijn het bekijken waard. De Ardennen zijn  niet voor zo populair als vakantiebestemming. 

Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. Elk dorpje heeft vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook in de tuin of langs een riviertje in de buurt kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland en Brabant