Schilderworkshop van Catherine Gathier

Geheel verzorgde en inspirerende schilderworkshops

Zoekt U een gezellige en ontspannende schilderworkshop, waar je even zo goed echt iets van leert? Dan bent u bij Catherine aan het juiste adres. Op een heldere en ontspannen manier leert zij u alle ins en outs van het tekenen en schilderen. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een creatief daguitje waarbij u aan het eind van de dag naar huis gaat met een compleet schilderij! In Vianen, 15 kilometer onder Utrecht organiseert zij inspirerende schilderworkshops in diverse onderwerpen en technieken. 
De schilderworkshops zijn inclusief alle materialen, lunch, koffie/thee, drankjes en alle "kneepjes van het vak". We gaan op deze dagen aan de slag met alle schildertechnieken die nodig zijn voor dat specifieke onderwerp en u gaat naar huis met een prachtig schilderij. Ook een originele cadeautip; gegarandeerd een dag om nooit te vergeten!

Leuke workshops als Schilderen op Hout, Water en luchten schilderen, Aquarelleren, Bloemen schilderen met relief, komen regelmatig aan bod.
De onderwerpen van dit najaar en voorjaar zijn:

 • Aquarelleren. Zaterdag 2 mei tijd 10.00 uur tot 13.00 uur, prijs € 45,- inclusief alle materialen, koffie-thee met wat lekkers.
  Wilt u leren aquarelleren of uw bestaande technieken verbeteren? Soms is het moeilijk om de aquarelverf "onder controle" te houden en wordt het resultaat zoveel fletser als dat u in gedachten had. Ook kun je een aquarel echt "dicht schilderen"en hoe spaar je nu toch die hooglichtjes uit? Deze en andere dingen komen aan bod bij deze inspirerende schilderworkshop Aquarelleren. Er komen diverse schildertechnieken aan bod, zoals nat in nat schilderen ( en het dan ook écht onder controle houden!), schilderen in lagen, glaceren, droge kwast technieken en schilderen met watjes.
 • Tachisme Réstructure; Zaterdag 7 maart 10.00 uur tot 16.30 uur, prijs € 90,- inclusief een heerlijke geheel verzorgde lunch, alle materialen, koffie-thee met wat lekkers, drankje.
  Op veler verzoek nog één keertje deze bijzondere techniek, waarbij je door middel van spatten, druk technieken en kantelen van je doek een bijzondere achtergrond creeert!
  Hierop komt in meerdere lagen een voorstelling die je zelf bepaald. Mooie, dromerige, kleurrijke of juist subtiele schilderijen zijn hiervan het gevolg!

Dit najaar volgen workshops zoals:

 • Water en luchten schilderen. Hoe krijg je dit soort dingen op het doek? Hoe schilder je de transparantie van water, golven, de reflectie van de lucht? hoe schilder je wolken, een mooie avondlucht. Al deze dingen komen aan bod in deze inspirerende en boeiende workshop.
 • Acrylic pouring/Gieten met acrylverf. Een prachtige techniek waarbij je met diverse media, vloeibare acrylverf en allerlei interessante technieken, als swipen, flip top, dirtypour, fether, spiegel ei methode etc. de mooiste effecten bereikt. Als ondergrond voor een ander schilderij of op zichzelf staand!

Wilt u een leuke schilderworkshop op je eigen locatie organiseren? Of, mocht je met een aantal vrienden, vriendinnen, collega`s, familie leden etc. willen komen schilderen? Laat het me weten , de "juf" komt desgewenst ook bij u op locatie, thuis of op het bedrijf.
Neem contact op voor ons aanbod op maat!
Deze dagen zijn geheel verzorgd en compleet. U heeft daarmee ook echt een origineel uitje voor u, uw familie, collega's en personeel of uw vriendengroep. Daarom zijn deze schilderworkshops bijzonder geschikt voor all-in bedrijfsuitjes, een unieke verjaardag of bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.

Workshops op locatie

Naast de schilderworkshops in Vianen, behoort ook een workshop op locatie tot de mogelijkheden. Wilt u als "schildersgroep" bijvoorbeeld eens een paar specifieke schilderlessen in een speciale schildertechniek, opnieuw inspiratie opdoen? Als gast-docent kan Catherine bij u op uw eigen schildersatelier, thuis of bij u in het bedrijf langskomen.  

Leuke ideeen voor workshop bij u op locatie vindt u hier!

Schilderworkshops schildercursus Catherine Gathier

Praktische informatie over de schilderworkshop

De schilderworkshops van Catherine Gathier worden gegeven in "de Stek"  Langeweg 2a, Vianen (Utrecht). Indien gewenst kunnen wij  ook bij u op locatie een schilderworkshop verzorgen!  

 

Schilderworkshops die we dit najaar aanbieden;

Workshop water en lucht schilderen 

Datum: zaterdag 14 december ( deze workshop zit helaas volgeboekt, in het voorjaar volgen nieuwe data)
Tijd: 10:00 - 16:30 uur 
Locatie: "de Stek", Langeweg 2a , Vianen

Het  schilderen van water en lucht kan best lastig zijn. Tijdens deze workshop geeft Catherine Gathier handige tips en besteedt zij aandacht aan onder andere de volgende onderwerpen:

 • Een lucht realistisch weergeven
 • Wolken schilderen
 • De prachtige kleurschakeringen in een avondlucht
 • Water schilderen met de mooie reflecties van het licht  

Tijdens deze workshop gaat u aan de slag met alle aspecten van de water en lucht. U werkt met eigen meegebrachte foto`s of aan de hand van één van de vele foto's  uit het atelier. 
Prijs: € 90,-  Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en uitgebreide, goed verzorgde lunch.

 

Acryllic pouring/gieten met vloeibare acrylverf

Datum: dinsdag 5 november

Tijd: 10:00 - 13.00 uur 
Locatie: "de Stek", Langeweg 2a , Vianen

 

Nieuw in ons aanbod is deze nieuwe en super interessante techniek in acrylverf, het acrylic pouring of te wel het gieten met vloeibare acrylverf.
Tijdens deze workshop leer je diverse technieken in het gieten met acryl en toevoegingen zoals siliconen of additieven. Methodes zoals de fliptop methode, de swipe of het werken met negatieven passeren de revue. Door middel van deze verrassende techniek ontstaan prachtige vloeiende en kant-achtige of juist kleurrijke krachtige schilderijen.
Het mooie van deze methode is dat iedereen het kan leren en dat er geen specifieke schilderervaring noodzakelijk is! 

We maken een drie-tal doekjes waarbij er verschillende methodes gebruikt worden. U leert  in deze workshop de juiste hoeveelheden van de verschillende media, hoe e.e.a. te gebruiken en welke kleuren je gebruikt voor welke effecten. Mocht u nog tijd over hebben en de technieken ook op grotere doeken willen proberen dan is dit tegen een kleine meer (materialen) prijs ook mogelijk. 

Prijs: € 70.
Deze workshop is geheel verzorgd, inclusief drie doekjes, alle materialen, koffie/thee en een duidelijke naslag waar de methode in uitgelegd wordt.

 

Workshop tachisme Réstructuré

Datum: zaterdag 7 maart 2020
Tijd: 10:00 - 16:30 uur 
Locatie: "de Stek", Langeweg 2a , Vianen

In het Zuid-Frankrijk leerde Catherine van Ghislaine Segal een nieuwe manier van werken met de kunst stroom Tachisme. Ghislainegebruikt het Tachisme als  basis, waarna zij in een losse manier van werken vaak silhouetten en vrouwen figuren op deze ondergrond positioneert. Catherine heeft deze techniek in haar eigen manier van werken opgenomen. Tijdens deze workshop leert u alle ins en outs van deze techniek waarbij vaak mooie dromerige en kleurrijke schilderijen ontstaan.

 

 • We maken een losse gespatte en met water bewerkte ondergrond.
 • Deze ondergrond krijgt soms een tweede laag.
 • Bestaande kleuren en vormen worden gebruikt in een tweede laag.
 • Hierover heen zetten we het uiteindelijke onderwerp, dat opgaat en overloopt in de rest van het schilderij.

Workshop aquarelleren

Datum: zaterdag 2 mei 2020
Tijd: 10:00 - 16:30 uur 
Locatie: "de Stek", Langeweg 2a , Vianen

Aquarelleren is een techniek die nog best lastig lijkt. Toch is het een heel toegankelijk materiaal, mits je eea maar met de juiste kennis, een beetje beleid en planning aan kunt pakken. Juist deze dingen leer je op deze workshop. 
Het is daarnaast ook een heerlijk materiaal om met je mee te nemen op pad! 
We behandelen diverse technieken zoals;

 • nat in nat schilderen
 • het belang van een beetje voorbereiding, een contrastschetsje 
 • droge kwast technieken, het treffen van de juiste stofuitddrukking
 • schilderen met watjes, uithalen en glaceren

 

 

 

Schildercursussen

Bent u na afloop net zo enthousiast als onze eerdere deelnemers? Catherine Gathier verzorgt ook uitgebreide schildercursussen voor ervaren en minder ervaren schilders met een verscheidenheid aan interessante thema's. Wilt u meer weten over deze meerdaagse schildercursussen? Kijk dan bij het het cursusaanbod voor meer informatie.