Schildervakantie in Zeeland met Catherine Gathier

Schilderen op vakantie? Schildervakantie in Zeeland 2019 met Catherine Gathier.

Heeft u zin in een schildercursus aan zee waar u een heerlijke ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderlessen?

Wij bieden u een schildervakantie waar alles compleet voor u wordt verzorgd. Geen gesjouw met materialen, omdat alles inclusief is en voor u klaar staat. Er worden Bourgondische maaltijden geserveerd, er is genoeg gelegenheid om de omgeving te verkennen en u volgt uiteraard professionele schilderlessen. Dat alles voor een betaalbare prijs.

Schildervakantie in Burgh Haamstede (Zeeland), te gast in huis "Groenoord".

Waar? Burgh Haamstede (Schouwen-Duivenland)

Wanneer

Vrijdag 14 t/m vrijdag 21 juni 2019

EXTRA DATUM, EXTRA DATUM, Maandag 26 augustus t/m vrijdag 30 augustus 2019


Wat?

Voor de week geldt; Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief gebruik van alle materialen, alle geheel verzorgde maaltijden, koffie/thee,
7 overnachtingen en 5 ochtenden les vanaf € 725,- p.p all inclusive. Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 140,-

Voor de midweek geldt; Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief gebruik van alle materialen, alle maaltijden, koffie/thee enz.
4 Overnachtingen en 3 ochtenden (9:00 - 13:00 uur) les vanaf € 425,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 90,-).

Zeegezichten schilderen schilderworkshop Catherine Gathier

Schildervakantie Zeeland Burgh Haamstede Catherine Gathier

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Schildervakantie aquarel schilderen Catherine Gathier

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp, naar keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

  • het mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van  het  juiste perspectief
  • een schilderij van af het begin af aan opzetten en uitwerken
  • een schilderij in een spannende compositie zetten
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt 

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schelpen, potterie en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl.

De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u vervolgens een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht. Dat maakt het voor u eenvoudiger om een passende keuze te maken van materiaal en uitwerking. Niets is verplicht, u heeft zelf de regie. Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch.  De middag is vrij te besteden. U krijgt een eigen schildersset in bruikleen en kunt op elk moment aan de slag in bijvoorbeeld de fijne tuin met ruime terrassen, de omgeving of in het atelier.

De accomodatie

Schildervakantie strand en zee acryl Catherine Gathier

U heeft op het huis Groenoord de keuze uit één-, twee- of driepersoonskamers, op  de begane grond of de eerste etage. Het huis is comfortabel en gezellig ingericht. De ruime tuin rondom het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen.

Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we beschikken altijd over een apart atelier zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartenlust kunnen schilderen.  Direct bij het huis beginnen diverse routes waarlangs u heerlijk kunt wandelen of fietsen.  

Over de omgeving tijdens dit weekje weg

Wist u dat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft? Dit vergroot de kans om op locatie te kunnen schilderen. Niet alleen schilderen op het strand is een unieke ervaring, maar ook de prachtige, soms Middeleeuwse stadjes en dorpjes op Schouwen-Duiveland zijn met recht heel toepasselijk schilderachtig te noemen. Zierikzee, Middelburg, maar ook Veere, zijn steden met een prachtige oude stadskern en vele monumenten. 

Schildervakantie in Zeeland Catherine Gathier

Naast het huis ligt het prachtige natuurpark de Zepe Duinen. Dit park van Natuurmonumenten is een mozaïek van open duinen, waterpoeltjes, bosgebied en kruidrijk grasland. Pony's houden het gebied open door het te begrazen. 
Wandelen, fietsen, één van de mooie middeleeuwse stadjes bezoeken of gewoon heerlijk naar de duinen of het strand kan allemaal. Voor alles geldt: niets is verplicht, het is uw vakantie.

 

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Limburg en op de Veluwe!

Vuurtoren Burgh Haamstede schilderlessen en schildervakantie Catherine Gathier