Schildervakantie op de Veluwe met Catherine Gathier

Leren schilderen op vakantie, op de mooie Veluwe? Catherine Gathier verzorgt schildervakanties op toplocaties!

 

 Heeft u zin in een schildercursus op de Veluwe waar wij voor u een heerlijke ontspannen vakantie combineren met leerzame schilderlessen? Wij bieden u een schildervakantie waar alles compleet voor u wordt verzorgd. Geen gesjouw met materialen omdat alles inclusief is en bij aankomst op u wacht. Heerlijk samen genieten en schilderlessen op een hoog niveau, waarbij alle schildermaterialen zijn inbegrepen. Dit alles voor een betaalbare prijs.

U heeft de primeur! Dit jaar gaan wij  naar het mooie rijksmonument Via Quidam. Een prachtig huis in mooi gelegen Vaassen. U hoeft geen ervaren kunstenaar te zijn om u te laten inspireren door de mooie bossen en heide velden in de omgeving. Het huis heeft slaap- en badkamers op zowel de begane grond als de bovenverdieping. Mooie stadjes zoals Deventer en Apeldoorn zijn vlakbij. Fiets- en wandelroutes beginnen bijna voor de deur! Heerlijk nazomeren op een schildervakantie om nooit te vergeten.

Schildertechnieken verbeteren met Catherine Gathier

De schildervakantie bestaat voor een dagdeel uit schilderen onder de professionele begeleiding van Catherine, daarbij komen diverse onderwerpen aan bod, zoals landschap, maar ook bloemen, dieren of vrije onderwerpen. Er is ruimte voor zowel een realistische als een wat abstractere stijl. Catherine geeft u technische aanwijzingen waar nodig en doet u aan de hand van voorbeelden wat handige tips. U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat zult leren.

Schildervakantie aan de rand van de Veluwe

Waar? Via Quidam, aan de rand van de Veluwe en de schilderachtige IJsselstreek.
Wanneer?

EXTRA DATUM Maandag 13 t/m vrijdag 17 augustus!

Maandag 27 augustus t/m vrijdag 31 augustus 2018

 

Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief gebruik van alle materialen, alle maaltijden, koffie/thee enz.
4 Overnachtingen en 3 ochtenden (9:00 - 13:00 uur) les vanaf € 415,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 90,-).
Op deze sfeervolle locaties zijn er ook kamers met EIGEN SANITAIR beschikbaar
tegen een meerprijs van € 65,- p.p.; o.b.v. twee persoonskamer en € 100 o.b.v. een éénpersoonskamer!

Wat kunt u verwachten tijdens op de schildercursus van Catherine Gathier?

De lessen

huis2 veluwe schildervakantie catherine gathier

Uiteraard bepaalt u zelf uw eigen werkstijl,  maar er zal aandacht worden besteed aan een aantal onderwerpen en technieken, waaronder:

  • het mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van  het  juiste perspectief
  • een schilderij van af het begin af aan opzetten en uitwerken
  • een schilderij in een spannende compositie zetten
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt 

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, venstertjes, potterie en het schilderen van tuinen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden, hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van materiaal en uitwerking. Uiteraard heeft u alle vrijheid en is er niets verplicht. Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

De dagindeling van uw schildervakantie

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch. De middag is vrij te besteden. U krijgt een eigen schildersset in bruikleen en kunt op elk moment aan de slag in het landschap, op de heide, in de tuin rondom het huis of in het atelier. De omgeving van de schilderlocaties leent zich tevens voor een heerlijke wandeling of een bezoek aan één van de mooie stadjes in de buurt.

Voor alles geldt: niets is verplicht. Het is uw vakantie en vrijetijdsbesteding. Genieten is het belangrijkste.

ver de schilderlocatie en de omgeving

Via Quidam ligt op loopafstand van het centrum van Vaassen, een gezellig dorpje aan de rand van de Veluwe. Mooie steden als Deventer, Zwolle, Elburg en Apeldoorn zijn vlakbij, maar ook de heidevelden die in deze periode vaak nog prachtig bloeien liggen op fietsafstand. Fietsen kunt u natuurlijk meenemen maar ook huren in het dorp. De Veluwe met zijn vele fiets-en wandelroutes ligt naast de deur en in deze streek vind je veel cultuur. Het Kroller Muller museum bijvoorbeeld is zeker een bezoekje waard.

 

De accomodatie 

 U heeft in Via Quidam de keuze uit één of twee persoonskamers, op  de begane grond of de bovenverdieping. In deze sfeervolle locatie is zijn er ook kamers met eigen sanitair beschikbaar!
Er is een ruime tuin rond het huis, en een fijn en gezellig terras. 

Als het weer het toe laat schilderen we buiten op locatie, maar we beschikken altijd over een aparte atelier ruimte zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen. 

Ook een niet schilderende partner is van harte welkom. De omgeving biedt genoeg te doen voor iedereen.

De schildervakantie is volledig verzorgt en inclusief alle materialen en maaltijden. U heeft dus met recht ook vakantie.