Schilderworkshop van Catherine Gathier

Geheel verzorgde en inspirerende schilderworkshops

Zoekt U een gezellige en ontspannende schilderworkshop, waar je even zo goed echt iets van leert? Dan bent u bij Catherine aan het juiste adres. Op een heldere en ontspannen manier leert zij u alle ins en outs van het tekenen en schilderen. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Een creatief daguitje waarbij u aan het eind van de dag naar huis gaat met een compleet schilderij! In Vianen, 15 kilometer onder Utrecht organiseert zij inspirerende schilderworkshops in diverse onderwerpen en technieken. 
De schilderworkshops zijn inclusief alle materialen, lunch, koffie/thee, drankjes en alle "kneepjes van het vak". We gaan op deze dagen aan de slag met alle schildertechnieken die nodig zijn voor dat specifieke onderwerp en u gaat naar huis met een prachtig schilderij. Ook een originele cadeautip; gegarandeerd een dag om nooit te vergeten!

Leuke workshops als Schilderen op Hout, Water en luchten schilderen, Aquarelleren, Bloemen schilderen met relief, komen regelmatig aan bod.
De onderwerpen van dit voorjaar zijn:

  • Aquarelleren, u leert alles over dit prachtige materiaal. Deze workshop waarbij ook veel wordt voorgedaan, bieden u nu net dié basis die u nodig heeft om echt te kunnen aquarelleren.
  • Fotograveren, in deze cursus van vijf donderdagavonden; tijd 19.30 tot 22.00 uur (van 4 april tot en met 2 mei) leert u alles over de bediening van uw camera, hoe gebruik te maken van (Rembrandt)licht, het fotograveren van landschap, portret en mensen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de beste composities. De cursus wordt gegeven door de creatieve en capabele fotograaf Frits van der Gronde.

 Mocht je met een aantal vrienden, vriendinnen, collega`s, familie leden etc. willen komen schilderen? Of de "juf" op locatie willen bestellen voor een leuke schilderworkshop?
Neem dan contact op voor ons aanbod op maat!
Deze dagen zijn geheel verzorgd en compleet. U heeft daarmee ook echt een origineel uitje voor u, uw familie, collega's en personeel of uw vriendengroep. Daarom zijn deze schilderworkshops bijzonder geschikt voor all-in bedrijfsuitjes, een unieke verjaardag of bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest.

Workshops op locatie

Naast de schilderworkshops in Vianen, behoort ook een workshop op locatie tot de mogelijkheden. Wilt u als "schildersgroep" bijvoorbeeld eens een paar specifieke schilderlessen in een speciale schildertechniek, opnieuw inspiratie opdoen? Als gast-docent kan Catherine bij u op uw eigen schildersatelier, thuis of bij u in het bedrijf langskomen.  

Leuke ideeen voor workshop bij u op locatie vindt u hier!

Schilderworkshops schildercursus Catherine Gathier

Praktische informatie over de schilderworkshop

De schilderworkshops van Catherine Gathier worden gegeven in "de Stek"  Hazelaarsplein 3, Vianen (Utrecht). Een duidelijke locatiebeschrijving vindt u hier. Wanneer u in Vianen de borden "Stadshof" volgt en daarna de borden "P Stadshof" komt u bij het gebouw uit. Indien gewenst komen wij  ook bij u op locatie in heel Nederland.  

 

Schilderworkshops die we vorig jaar hebben gehouden;

Workshop water en lucht schilderen en/of schilderen op hout

Datum: zaterdag 8 december
Tijd: 10:00 - 16:30 uur
Locatie: "de Stek", Hazelaarsplein 3, Vianen

Het  schilderen van water en lucht kan best lastig zijn. Tijdens deze workshop geeft Catherine Gathier handige tips en besteedt zij aandacht aan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Een lucht realistisch weergeven
  • Wolken schilderen
  • De prachtige kleurschakeringen in een avondlucht
  • Water schilderen met de mooie reflecties van het licht  

Tijdens deze workshop gaat u aan de slag met alle aspecten van de water en lucht. U werkt met eigen meegebrachte foto`s of aan de hand van één van de vele foto's  uit het atelier. Prijs: € 90,-  Dit is inclusief alle materialen, koffie/thee en uitgebreide, goed verzorgde lunch.

 

Schilderen op hout

Datum: zaterdag 8 december 2018

Tijd: 10:00 - 16:30 uur 
Locatie: "de Stek", Hazelaarplein 3, Vianen.

Een schilderworkshop waarbij we aan de slag gaan met het schilderen van een onderwerp naar keuze op authentieke houten planken of panelen.  Dit geeft een bijzonder resultaat, waarbij de mooie (oude) houtstructuur nog goed te zien zal zijn in het schilderij. U neemt een uniek houten schilderij mee! Het onderwerp is in principe "water en luchten", maar wilt u liever een ander onderwerp schilderen, ook dat is mogelijk.

Prijs: € 90.-
Kosten zijn inclusief houten planken of panelen, alle materialen, koffie/thee en een heerlijke, geheel verzorgde lunch.

 

Schildercursussen

Bent u na afloop net zo enthousiast als onze eerdere deelnemers? Catherine Gathier verzorgt ook uitgebreide schildercursussen voor ervaren en minder ervaren schilders met een verscheidenheid aan interessante thema's. Wilt u meer weten over deze meerdaagse schildercursussen? Kijk dan bij het het cursusaanbod voor meer informatie.