Schildervakantie met beeldend kunstenares Catherine Gathier

Schilderen op de mooiste locaties in binnen- en buitenland

Schilderen aan de hand van een foto kan overal, maar uieindelijk is er niets leuker dan schilderen op locatie. Direct aan het strand waar u de zee niet alleen ziet, maar ook ruikt en hoort, misschien wel voelt. Of schilderen temidden van eindeloze glooiingen in een sprookjesachtig heuvellandschap. Catherine gaat al jaren achtereen op schildervakantie met groepen enthousiaste deelnemers op verscheidene prachtige locaties in binnen- en buitenland.

Onze schildervakanties bieden u gedegen schilderlessen waar u écht verder mee komt. Geen gesjouw met materialen omdat alles al voor u klaar staat. Geen zorgen om de maaltijden, omdat een professionele kok heerlijk Bourgondische maaltijden voor u bereidt. Dat alles met een verblijf  in mooie vrijstaande huizen, die van alle gemakken zijn voorzien.

Maaltijden schildervakanties Catherine Gathier Schildervakanties in Zeeland Catherine Gathier

Ook in 2018 vindt u de schildervakanties weer op de mooiste plekjes; in Zeeland, de kleurrijke Veluwe en het mooie Limburgse heuvelland!

Praktische informatie over de schildervakanties

De accomodatie

U heeft op alle locaties de keuze uit één-, twee of driepersoonskamers, op de begane grond of de eerste etage. Op de Veluwe hebben we desgewenst kamers met eigen sanitair ter beschikking.
De schildervakanties zijn altijd all inclusive. Alle prima verzorgde maaltijden zijn dus bij de prijs inbegrepen, naast het gebruik van alle materialen. 

Als het weer het toe laat schilderen we uiteraard op locatie, maar we beschikken altijd over een aparte atelierruimte, zodat we ook als het weer wat minder is heerlijk kunnen schilderen. Zo bent u onder alle omstandigheden verzekerd van een geslaagde schildervakantie.

Dagindeling

's Morgens tussen 9:00 en 13:00 uur wordt er schilderles gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch. De middag is vrij te besteden. U krijgt een eigen schildersset in bruikleen en kunt op elk moment "aan de slag" in bijvoorbeeld de mooie tuin, de prachtige omgeving of in het atelier. Voor alle schilderlocaties geldt dat de omgeving zich ook leent voor een heerlijk ontspannen wandeling of een bezoek aan één van de mooie stadjes in de buurt.

De lessen

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht, zodat u een gedegen keuze kunt maken van materiaal en uitwerking. Centraal blijft staan dat u vakantie heeft. Er is dus niets "verplicht"! Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Gedurende de lessen staat Catherine u bij met tips, technieken en nuttige aanwijzigingen zodat u aan het eind van uw schildervakantie ook echt wat heeft bijgeleerd.