Schildervakanties

Schildervakantie op een prachtig en riant zeilschip! LAST MINUTE een UNIEKE kans!
Schilderen en reizen ( ma. 14 t/m vrij. 18 sept.) met een prachtig ruim en luxe zeilschip van 65 meter lang! Normaliter een schip voor grote groepen tot 40 personen, maar in deze tijden van  "social distancing" krijgen wij dit prachtige en ruime schip helemaal voor onszelf! Zwerven en schilderen op het water, in de mooiste en schilderachtige stadjes rond het IJsselmeer, bezoek aan een natuurgebied dat je alleen maar per schip kunt bereiken,... dit wordt een schildervakantie om nooit te vergeten!
Lees meer,...

Bent u op zoek naar een fijne schildervakantie waarin u veel leert op het gebied van diverse schildertechnieken? Catherine gaat al tientallen jaren op schildervakantie naar de mooiste locaties. Geniet van een ontspannen vakantie met gedegen schilderlessen waar u écht verder mee komt. Heerlijk schilderen in een relaxte sfeer, heel veel leren en naar huis gaan met mooie werken, nieuwe ideeen en veel inspiratie

Meer informatie en prijzen >

Schildervakantie met beeldend kunstenares Catherine Gathier

Schilderen op de mooiste locaties in binnen- en buitenland

Schilderen aan de hand van een foto kan overal, maar het is ook wel fijn om eens te schilderen op locatie. Direct aan het strand waar u de zee niet alleen ziet, maar ook ruikt en hoort. Even pootje baden tussendoor! In Limburg waar u schildert temidden van de glooiende heuvels, of op de Veluwe, heerlijk genieten van de bloeiende rododendrons, of nazomeren in de bloeiende heide.
Catherine gaat al jaren achtereen op schildervakantie met groepen enthousiaste deelnemers op vele prachtige locaties in binnen- en buitenland.

Onze schildervakanties bieden u gedegen schilderlessen waar u écht verder mee komt. Schilderen op locatie of op het atelier, bijzondere technieken en echt goeie en duidelijke intructies. De schildervakantie zijn altijd inclusief alle verzorgde maaltijden, u heeft dus met recht vakantie.  U leert`s morgens allerlei nieuwe technieken in duidelijke en inspirerende schilderworkshops, in de middag kunt u lekker ontspannen (of nog even door te schilderen natuurlijk) en  genieten van de mooie omgeving. Dat alles met een verblijf  in mooie vrijstaande huizen, die van alle gemakken zijn voorzien. 
In Limburg hebben we zelfs een nieuwe locatie, le Grandeur Nature, een schitterend huis waarin alle prachtige slaapkamers (net als een aantal op de Veluwe) eigen sanitair hebben.

 

Schildervakanties 2020 


Zeeland

Veluwe 

Limburgse heuvelland

 

 
 

 

Praktische informatie over de schildervakanties

De accomodatie

U heeft op alle locaties de keuze uit één-, of twee persoonskamers, op de begane grond of de eerste etage. Op de Veluwe én in Limburg hebben we desgewenst kamers met eigen sanitair ter beschikking. De schildervakanties zijn altijd inclusief alle verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch, koffie/thee en een drie gangen menu.

Als het weer het toe laat schilderen we uiteraard op locatie, maar we beschikken altijd over een aparte atelierruimte, zodat we ook als het weer wat minder is heerlijk kunnen schilderen. Zo bent u onder alle omstandigheden verzekerd van een geslaagde schildervakantie. Landschappen komen aan bod maar ook andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld bloemen schilderen, abstraheren, schilderen met relief etc. passeren de revue. 

Dagindeling

's Morgens tussen 9:00 en 13:00 uur wordt er schilderles gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch. De middag is vrij te besteden. U krijgt een eigen schildersset in bruikleen en kunt op elk moment "aan de slag" in bijvoorbeeld de mooie tuin, de prachtige omgeving of in het atelier. Voor alle schilderlocaties geldt dat de omgeving zich ook leent voor een heerlijk ontspannen wandeling of een bezoek aan één van de mooie stadjes in de buurt.

`s Avonds rond zeven uur staat uw dinner alweer voor u klaar.

De lessen

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht, zodat u een gedegen keuze kunt maken van materiaal en uitwerking. Centraal blijft staan dat u vakantie heeft. Er is dus niets "verplicht"! Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Gedurende de lessen staat Catherine u bij met tips, technieken en nuttige aanwijzigingen zodat u aan het eind van uw schildervakantie ook echt wat heeft bijgeleerd.

De huizen en hum omgeving

De schildervakanties worden gegeven in fijne vrijstaande huizen die van alle gemakken zijn voorzien. De huizen liggen in een omgeving waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen en in de nabijheid van mooie stadjes. 
In Via Quidam op de Veluwe zijn er ook kamers met eigen sanitair beschikbaar. In Le Grandeur Nature in Limburg hebben alle kames zelfs eigen sanitair!