Schildervakantie, zeilen en schilderen

 

Een schildervakantie op een prachtige authentieke 4-master met een dek van 67 meter lang, dat is wel heel bijzonder. De Summertime is van alle gemakken voorzien is heeft echt veel ruimte.
Het schip heeft comfortabele hutten, ruim voldoende sanitair (maar liefst 5 badkamers op 13 hutten!) en op het gezellige en grote dek, is er alle ruimte om te schilderen. Mocht het weer wat minder zijn? Geen probleem, ook benedendeks hebben we een ruime plek en prima licht om mooie werken te kunnen maken. U kunt zelfs helpen met (het hijssen van de) zeilen, maar ook heerlijk relaxen en genieten van een drankje terwijl je letterlijk de "zon in de zee ziet zakken". Wat wil een mens nog meer? 
We gaan op stap met de Summertime van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september 2022.

Eerder maakte Harrie van Aken ( Harrie Actie) een prachtig filmpje op de boot ! 

 

We varen langs de mooiste plekjes rondom het IJssemeer. Pittoreske havenstadjes als Enkhuizen, Hoorn, en het meer dan schilderachtige Urk bieden ons hun gastvrijheid. We overnachten in gezellige havens en bezoeken de mooiste plekjes. Het schitterende natuurgebied "het Ketelmeer" bijvoorbeeld is alleen per schip bereikbaar, en zou zomaar eens voor het volgende "masterpiece" kunnen zorgen. Neem je fototoestel mee om de mooie zonsondergangen op het water vast te leggen!
De Nederlandse luchten zijn niet voor niets al eeuwenlang geroemd en bezocht door schilders uit alle windstreken. En dat alles is voor ons onder handbereik, zonder dat we er dagen voor  hoeven te reizen! Nederland is mooi, en zeker vanaf het dek van ons comfortabele onderkomen voor deze complete midweek.

 

 

Normaliter wordt dit mooie schip geboekt door groepen tot 40 personen, echter door de maatregelen en "social distancing" waaraan we ons nu moeten en willen houden, hebben wij de unieke kans dit schitterende zeilschip te mogen "bevaren" met een select groepje mensen. De groepgrootte is max. 16 personen. Carla Versloot en Catherine Gathier leren u deze midweek alle kneepjes van de schilderkunst!

 

Een onvergetelijke en unieke schildervakantie, de mooiste stukjes van Nederland zien én schilderen! 

Schildertechnieken leren of verbeteren met Catherine Gathier

Alweer voor de derde keer zijn we te gast op deze ultra ruime en comfortabele 4- master, "de Summertime". Een volle midweek zijn wij hier te gast. We vertrekken op maandagmorgen vanuit het schilderachtige Kampen. Overigens de moeite waard om een nachtje eerder te gaan en een B en B tje te boeken. Alleen in deze stad valt al zoveel moois te zien! 
Na het inschepen vertrekken we en krijgen je diezelfde middag al een uitgebreide schilderdemonstratie waarin je alle technieken van de komende week alvast heel 'beeldend' uitgelegd krijgt. De onderwerpen die we behandelen zullen divers zijn, water en luchten zullen zeker aan bod komen :-). Het programma is een beetje flexibel, waar de wind ons brengt. Elke dag bestaat in elk geval uit een leerzame schilderworkshop en genoeg vrije tijd. 

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops in een ontspannen sfeer. We schilderen bij mooi weer op locatie, op de boot, in de eetruimte, of in de omgeving van de boot.

U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van het zeilen, de havenstadjes, een wandeling en natuurlijk het Hollandse waterlandschap.
De schildervakantie is inclusief alle verzorgde maaltijden, ontbijt, lunch en een heerlijk  dinner,. De koffie en thee staat de hele dag voor u klaar. U heeft dus met recht vakantie!
De genoemde bedragen zijn ook inclusief schoonmaak, havengeld en toeristenbelasting. 

De schildervakantie is exclusief de materialen, deze neemt u zelf mee. U hoeft hiervoor geen lijst met "kleuren die je zelf nooit gebruikt" aan te schaffen. Hier vindt u een opsomming van materialen die wij zelf gebruiken en u ook aanraden. Alle prijzen zijn inclusief BTW, havengelden, toeristenbelasting, eindschoonmaak en brandstoftoeslag.

Mocht de reis door maatregelen van overheidswege geannuleerd moeten worden dan zoeken we naar een vervangende datum. Mocht deze datum u niet uitkomen dan krijgt u desgewenst een voucher of uw geld retour gestort.

 

Schildervakantie op een schitterend zeilschip (de Summertime)

Waar?

We vertrekken vanuit Kampen en bezoeken de mooiste plekjes en stadjes rondom het IJsselmeer

Wanneer?

Maandag 19 tot en met vrijdag 23 september 2022

Wat?

Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief alle heerlijke verzorgde maaltijden, koffie/thee, toeristenbelasting, havengelden etc. 4 Overnachtingen in "hutten" (op basis van 2 personen) 3 schilderworkshops en een uitgebreide demonstratie en technieken uitleg.

Prijzen reis en verblijf op het schip op basis van volledig pension:
€ 599,-

Hierbij zijn alle verzorgde en uitgebreide maaltijden, koffie en thee gedurende de dag en vier overnachtingen inbegrepen.
(Wij krijgen op dit arrangement dat normaltiter voor € 649 wordt aangeboden een korting van € 50,-.!) 
 Arrangement o.b.v. twee-persoonskamer, waarbij je wordt ingedeeld met twee personen in een drie of vierpersoonshut).
Toeslag éénpersoons hut is € 100,- dit op basis van beschikbaarheid!


Prijzen schilderworkshops op dinsdag, woensdag en donderdag en uitgebreide schilderdemonstratie op maandag;

€ 90,- 

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

  • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van het juiste perspectief
  • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
  • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt
  • het schilderen naar de werkelijkheid en deze in korte tijd te "vangen"op uw schets of doek

Naast het schilderen op het schip of op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en zeegezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

 

Dagindeling

Een van de dagdelen, bij voorkeur tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een fijne lunch. Het andere dagdeel en de avond is vrij te besteden. U kunt lekker op pad in de omgeving waar er aangelegd wordt maar u kunt natuurlijk ook nog even verder schilderen aan uw werk. `S Avonds rond zes uur, half zeven, staat uw dinner alweer voor u klaar.

 

De accomodatie

Het schip is verzorgd, gezellig en van alle gemakken voorzien. Er wordt heerlijk voor u gekookt en de koffie en thee staan de hele dag voor u klaar. Drankjes ( alcoholisch en non-alcoholisch) kunt u in de bar zelf pakken en op een turflijst zelf bijhouden. Aan het eind van de week rekent u dit met de schipper af. Het is mogelijk en zelfs fijn als u de helpende hand biedt met bijvoorbeeld het hijssen van de zeilen of een touw strak aan de wind trekken. Zo kunt u deze vakantie niet alleen als (aspirant) kunstenaar bezig zijn maar zelfs als (hulp) matroos als u dat wilt.

De "summertime" heeft 13 hutten, 5 badkamers, een mooi en ruim dek met een fijne tuintafel ( om aan te schilderen bijvoorbeeld) en stoelen om lekker te zitten. Ook benedendeks kunt u terecht in de salon of in de beneden ruimte waar we ook kunnen eten. Alle slaapkamers hebben een eigen wastafel.

Het schip is gezellig en compleet ingericht.  Als het weer het toelaat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben ook veel ruimte beneden deks  tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

 

De omgeving

We overnachten elke avond in een ander gezellig havenstadje waar u ook altijd de tijd heeft om eens rond te kijken, een terrasje te pakken, te wandelen of een museum te bezoeken. Ook naast het schilderen heeft u voldoende tijd om uw eigen tijd in te delen. Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. De havenstadjes hebben vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook op het dek van het schip of langs de mooie kades kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.

 
Andere schildervakanties? Kijkt u ook eens bij onze fijne comfortabele huizen in Zeeland , Limburg