Schildervakantie in Limburg met Catherine Gathier

Schilderen in het prachtige Limburgse heuvellandschap met Catherine Gathier.

Heeft u zin in een schildercursus dicht bij huis, waar u een heerlijk ontspannen vakantie kunt combineren met leerzame schilderlessen? Wij bieden u een schildervakantie waar alles compleet voor u wordt verzorgd. Geen gesjouw met materialen, omdat alles inclusief is en voor u klaar staat; dat is pas echt vakantiegevoel.
De reis brengt ons naar het prachtige wijndomein "Sint Pietershof". U verblijft op een mooi en luxueus landgoed, in een gezellig en comfortabel huis dat van alle gemakken is voorzien. De kamers en badkamers bevinden zich zowel op de begane grond als op de eerste etage. Op deze sfeervolle locaties zijn er ook kamers met EIGEN SANITAIR beschikbaar 

Deze schilderlocatie is niet alleen uitermate geschikt voor het schilderen van de sprookjesachtige landschappen, u kunt er ook heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden in de directe omgeving die u toegang verschaffen tot mooie vergezichten, vakwerkhuisjes en een prachtige natuur. De sfeervolle steden Aken en Maastricht zijn eveneens goed bereikbaar. 

Een onvergetelijke schildervakantie voor een betaalbare prijs

Schildertechnieken verbeteren met Catherine Gathier

Deze schildervakantie krijgt u professionele workshops Catherine, in een ontspannen sfeer. We schilderen in het atelier, in de fijne tuin met uitzicht over de velden en heuvels of in het prachtige Limburgse heuvellandschap zelf.  U volgt gedegen schilderlessen waarvan u écht wat opsteekt en kunt daarnaast genieten van de mooie omgeving, natuur en verzorgde maaltijden. De schildervakantie is volledig verzorgt en inclusief alle materialen en maaltijden. U heeft dus met recht ook vakantie.

 

Schildervakantie in Teuven (het Limburgse heuvelland), te gast in "Sint Pietershof".

Waar? Teuven (een paar kilometer over de grens met België)
Wanneer? Maandag 9 t/m vrijdag 13 september 2019 
Wat? Compleet verzorgde schildervakantie, inclusief gebruik van alle materialen, alle maaltijden, koffie/thee enz.
4 Overnachtingen en 3 ochtenden (9:00 - 13:00 uur) les vanaf € 425,- p.p all inclusive (o.b.v. twee-persoonskamer) Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 90,-).
Op deze sfeervolle locaties zijn er ook kamers met EIGEN SANITAIR beschikbaar 
Kamers met douche bad en toilet, tegen een meerprijs van € 75,- p.p.; o.b.v. twee persoonskamer en € 110 o.b.v. een éénpersoonskamer!
Kamers met eigen douche, tegen een meerprijs van € 40,- p.p.; o.b.v. twee persoonskamer en € 75 o.b.v. een éénpersoonskamer!

               

Wat kunt u verwachten tijdens de schildervakantie van Catherine Gathier?

De lessen

Schildervakantie Limburg aquarelleren Catherine Gathier

Elke ochtend gaan we aan de slag met een onderwerp naar eigen keuze of voorgesteld door de schilderdocente.
U leert onder andere alles over:

  • het goed leren mengen en gebruiken van kleuren
  • het tekenen en vlot opzetten van een schets
  • het gebruik van hetjuiste perspectief
  • u leert hoe u een schilderij van af het begin af aan opzet en uitwerkt
  • hoe u uw schilderij in een spannende compositie zet
  • hoe u bijvoorbeeld wat losser leert werken of juist meer controle over uw verf houdt

Naast het schilderen op locatie, komen ook andere onderwerpen (bijvoorbeeld bloemen schilderen, schilderen met paletmessen, en stadsgezichten schilderen) aan bod. U bepaalt uw eigen werkstijl, er is plaats voor zowel realisme als voor een wat abstractere stijl. De schildervakantie is door de individuele benadering geschikt voor zowel beginners als gevorderen.

Er wordt u tijdens de schilderlessen een onderwerp aangeboden. Hierover krijgt u een duidelijke uitleg en het onderwerp wordt aan alle kanten belicht zodat u een gedegen keuze kunt maken van het materiaal en de uitwerking. Even zo goed heeft u vakantie; er is dan ook niets "verplicht". Het komt ook regelmatig voor dat cursisten een eigen onderwerp hebben (meegenomen) waaraan ze willen werken.

Dagindeling

's Morgens tussen 9.00 en 13.00 uur wordt er les gegeven, daarna tanken we bij met een uitgebreide lunch. De middag is vrij te besteden. U krijgt een eigen schildersset in bruikleen en kunt op elk moment "aan de slag" in bijvoorbeeld de ruime tuin met uitzicht over de heuvels en velden.

De accomodatie

Schildervakantie in Limburg voorbeelden waterlelies Catherine Gathier

Ons onderkomen is het mooie landgoed "Sint Pietershof" in Teuven, net over de grens met Belgie.  Het huis is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Achter het huis is een gezellig terras met een spectuculair uitzicht over de velden en heuvels.

Rondom het huis vind je veel mooie fiets en wandelroutes. Het huis heeft een sauna waar u tegen een vergoeding gebruik van kunt maken. U heeft de keuze uit één-, twee of driepersoonskamers, op de begane grond of de eerste of tweede etage.
Op deze sfeervolle locaties zijn ook kamers met eigen sanitair beschikbaar.

Het huis is comfortabel en gezellig ingericht, de ruime tuin rondom het huis biedt u alle ruimte om te schilderen of een boekje te lezen. Als het weer het toelaat schilderen we buiten op locatie, maar we hebben veel ruimte in het huis tot onze beschikking, zodat we ook als het weer wat minder is altijd naar hartelust kunnen schilderen.

De omgeving

Rondom het huis vindt u diverse wandel en fiets routes met prachtige uitzichten. Fietsverhuur is niet ver weg, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets meenemen. Steden als Maastricht en Aken zijn goed bereikbaar. Zuid-Limburg is misschien wel de meest schilderachtige streek van Nederland. 

Uiteraard kunt u het ook minder "actief" maken. Elk dorpje heeft vele terrasjes waar u heerlijk kunt vertoeven en ook in de tuin of langs een riviertje in de buurt kunt u heerlijk ontspannen zitten. Kortom, een vakantie geheel naar uw eigen wens, waar alles mag en niets hoeft.