Actueel en agenda

Nieuws en agenda voor het komend seizoen

Het atelier is verplaatst naar de nieuwe Stek, op de Langeweg 2A in Vianen.

Op de parkeerplaats van voetbalvereniging Brederodes zitten wij in het laatste pandje aan de linkerkant.

 

NIEUW dit seizoen bij Atelier Gathier; de bijzondere schildertechniek Acrylic pouring of te wel Gieten met acryl en medium! Een prachtige schildermethode waarbij er de mooiste structuren ontstaan door te gieten met acrylverf, mediums en siliconen! 

 

De SCHILDERIJEN van Catherine kunt u zien op diverse Kunstmarkten en Kunstmanifestaties. Wilt u op het atelier komen kijken? U bent op afspraak altijd welkom. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunstmarkten, exposities en manifestaties.

 Kunst markten en exposities van 2019 komen in de loop van het seizoen online.

In 2018 is Catherine door de Kunstcommissie uitgeselecteerd om haar werk te exposeren tijdens de Kunstschouw  (15-24 juni) op Schouwen Duivenland! Het was een prachtige Kunstschouw met lekker weer en veel inspiratie.

Ook aan de Kunsttiendaagse in 2018 heeft Catherine deelgenomen. Haar werk werd geexposeerd in de Finse Winkel en op de Galerie Breelaan.

 

Vorig seizoen exposeerde Catherine o.a. tijdens de kunsttiendaagse in Bergen, bij Galerie Deerenburg in Schoonhoven, tijdens het pinksterweekend op de Pinksterfair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats, tijdens de Kunstgein Atelier Route in Nieuwegein, en in de Grote kerk in Vianen, tijdens de sleepbootdagen in deze stad. Ook tijdens de Kunstschouw in Zeeland en op de Art Fair in Burgh Haamstede was het werk van Catherine Gathier te vinden en kon je haar persoonlijk aan het werk zien.

  

Expositie.
De schilderijen worden op het moment niet geexposeerd.  Wilt u het werk van Catherine persoonlijk bekijken? U bent van harte welkom in het atelier in Vianen. Wilt u het werk van Catherine exposeren of met haar van gedachten wisselen over bijvoorbeeld een opdracht? Maakt u gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hieronder kunt u meelezen met eerder geschreven verslagen van de kunstenares. 

December,..het seizoen loopt al weer op zijn eind. Mooie dingen gemaakt met de cursisten. 
In de olieverf cursus zijn we bezig geweest met prachtige vuurtorens, de teken- en schildercursus besloot met een onderwerp wat beslist voor een hoop plezier zorgde, nl. portret en zelfportret.
Januari wordt voor mij een maand met meer rust in die zin dat ik geen les zal geven.  Ik ga een aantal dagen heerlijk naar de zon. In de loop van januari meer daarover. In februari beginnen mijn cursussen weer.

November

November,..herfst in het land, heerlijk om dan in mijn fijne zolderatelier aan het werk te zijn terwijl de regen op het dak klettert.  De bomen hebben al hun blad verloren, de kleuren zijn vervaagd tot honderd tinten grijs, blauw en bruin. Toch heeft dit Hollandse Palet ook zijn charme. 
Met name de water landschappen kunnen prachtig zijn met zo`n mooie weerkaatsing van de lucht. Komend voorjaar hebben we de workshop ZEEGEZICHT schilderen op het programma. Ook al weer zo`n fijn onderwerp om te schilderen.

dageraad acryl groot

Oktober

Oktober,..was een maand die uitzonderlijke temperaturen liet zien. Eind van de maand zat ik nog heerlijk in de tuin in Tshirt en op blote voeten. Dat in combinatie met de kleurende bomen was een cadeautje van het zuiverste water.
Deze maand zijn de cursussen allemaal opgestart. Met de olieverffijnschildertechnieken zijn we bezig aan een schilderijtje van Glas met Lampionnetjes, ook de herfst was een dankbaar onderwerp. Leuk om daar zelf ook weer eens mee bezig te zijn. Van de zomer heb ik veel landschappen geschilderd tijdens mijn "uitjes" maar stillevens is ook weer heerlijk om te doen.

Ook een stilleven van kastanjes dat ik al heel erg lang geleden had opgezet in een onderschildering; heb ik deze maand afgemaakt. Totaal anders als dat ik het in de planning had, maar ik ben zelf heel gelukkig met het resultaat.
Er gaat werkelijk niets boven een schilderij dat "lekker loopt" en naar je zin wordt....!

September

September,.... Ook in Frankrijk hebben we heerlijk  weer gehad. De omgeving van het kasteel Salorges is zo mooi, de tuin is een juweeltje, elk hoekje levert haast een mooi schilderij op.

Een week van zon, schilderen en heerlijk verwend worden met het culinaire talent van Elly Hekman.... we zijn weer helemaal opgeladen voor het komende seizoen.
September is ook de maand van de kunstmarkten. Achtereenvolgens op zaterdag 21 september, de kunstmarkt in de Bilt, op 27 en 28 september de Open Atelier route hier in Vianen en op zondag 6 oktober in Wijk bij Duurstede.

Augustus

Augustus,.... het weer deze zomer was echt subliem. Tropische temperaturen, heerlijk! Van deze luxe omstandigheden profiteren we vollop tijdens onze schildervakanties in Limburg. S Morgens schilderen en s middags de fijne kookworkshops van Wilma van Asperen ( http://www.catootje.nl).
Als laatste schildervakantie van dit seizoen hebben we nog een weekje Frankrijk te goed. Het zijn voor mij altijd intensieve weken maar het is heerljk om je werk zo met een beetje vakantie te combineren.

Pagina 1 van 8